Promovare economică

InvestRomania a lansat, in data de 10 August în ședința de Guvern ghidul dedicat investitorilor străini

În cadrul Ședinței de Guvern, InvestRomania a lansat ghidul dedicat investitorilor străini - Made in Romania, “The Foreign Investor’s Guide 2016”. Alături de website-ul www.investromania.gov.ro, ghidul reprezintă o altă componentă importantă a strategiei de promovare a României ca destinație pentru investiții străine.

”Ghidul investitorului este un instrument bun prin care Guvernul României familiarizează investitorii străini cu contextul economic intern și cu ceea ce oferă România investitorilor. În esență, este un element dintr-un pachet mai mare de măsuri guvernamentale prin care dorim să oferim un ”semnal” de normalitate și un mesaj că putem avea instituții publice, proactive, care să sprijine inițiativa privată, inclusiv prin reducerea costurilor de informare” a declarat Costin Borc, Viceprim-ministru al Guvernului și Ministrul Economiei, Comerțului și Relațiilor cu Mediul de Afaceri.

Ghidul Investitorului Străin este accesibil oricărei persoane interesate să pornească o afacere în România, fiind conceput cu scopul de a facilita căutările și de a crea mai multă transparență – informațiile necesare sunt coagulate în cadrul celor 70 de pagini. El poate fi descărcat de pe website-ul InvestRomania, reprezentând astfel un element important în eforturile Guvernului de a debirocratiza mediul de afaceri