Despre noi

Accesul persoanelor în Consulatul General al României la Los Angeles

Accesul persoanelor în Consulatul General al României la Los Angeles se face numai pe bază de programare după următorul program, cu excepţia sărbătorilor legale:

LUNI, MARȚI, MIERCURI ȘI JOI:

 Accesul persoanelor în sala de lucru cu publicul se face pe bază de programare prealabilă în intervalul orar:

      9:00 – 12:30

 

  • Preluare şi procesare cereri pentru eliberarea documentelor de călătorie:  paşapoarte – numai cu programare prealabilă şi documente prevăzute de lege ÎN ORIGINAL, după ce acestea au fost verificate de personalul consular în portalul www.econsulat.ro, actele necesare fiind deja încărcate de solicitanți, în vederea obținerii programării. ASTFEL SUNT ELIMINATE RISCURILE DEPLASĂRII INUTILE LA CONSULAT ȘI RESPINGERII CERERILOR CAUZATE DE LIPSA DOCUMENTELOR PREVĂZUTE DE LEGE LA DOSAR.
  • Titluri de călătorie
  • Alte servicii consulare – acte notariale, acte de stare civila (certificate de naștere, căsătorie și deces), titluri de calatorie, atestări/certificări cu programare prealabilă.

 

​      14:00 – 16:00

 

  • Depuneri cereri de viză, cereri pentru redobândirea cetăţeniei române, pentru renunţarea la cetăţenia română, depunerea jurământului de credinţă faţă de România, numai cu programare prealabilă, după ce au fost verificate actele necesare, de către personalul consular, prin intermediul portalului http://evisa.mae.ro/  și prin portalul www.econsulat.ro.

 

Pentru programare vă rugăm să introduceți datele și solicitările dumneavoastră în portalul http://www.econsulat.ro/

Pentru informații consulare, care nu se regăsesc la această pagină internet la rubrica SERVICII CONSULARE, transmiteți solicitarea direct către consulii români din cadrul Consulatului general al României la Los Angeles, la adresa de poștă electronică (e-mail): losangeles.cons1@mae.ro

 

 

Vineri

  •  Program de lucru cu autoritățile americane, avocați, traducători
  • Oficiere căsătorii 

 

Pentru informaţii suplimentare privind documentația necesară serviciile consulare vă rugăm să sunaţi la numerele de telefon conectate la call-center: +1 310- 231-4468; +1 310-473-8061; +1 310-444-0623

E-mail (informaţii servicii consulare): contact@informatiiconsulare.ro 

(rugăm să ne comunicaţi ȋn solicitare, care este oraşul/statul/ţara dumneavoastră de rezidenţă pentru a vă oferi informaţiile consulare ȋn funcţie de zona geografic)

 

In vederea programarii pentru depunerea cererii accesati pagina de  https://www.econsulat.ro  folosind Google Chrome si sa va înregistrați prin apăsarea butonului „Înregistrați-vă la Consulat/Cont nou” (în cazul în care nu aveți deja un cont înființat pentru alt serviciu consular anterior).

După autentificare (intrare în contul dvs. din portalul www.econsulat.ro), alegeți serviciul consular dorit, completați datele care vă sunt solicitate, ataşaţi documentele necesare, pentru a fi analizate vizual de funcţionarul consular si apoi trimiteţi cererea pentru validare. După validare veţi primi un mesaj automat care vă invită să vă programaţi singur deplasarea la Consulatul General folosind secţiunea de "Programări" a sistemului econsulat.ro în funcţie de disponibilitatile pentru tipul de serviciu solicitat. ACEST SERVICIU ESTE ÎN BENEFICIUL DUMNEAVOASTRĂ PENTRU A FI EVITATE DEPLASĂRILE INUTILE LA CONSULAT, CAUZATE DE EXISTENȚA UNOR DOSARE INCOMPLETE.

 

ZILE ÎN CARE CONSULATUL ESTE ÎNCHIS:

Acestea sunt (pentru anul 2017):

30 Noiembrie - Sfântul Andrei (Ocrotitorul României);
1 Decembrie - Ziua Naţională a României;

25 şi 26 Decembrie - Crăciunul.

 

pentru anul 2018:

1 şi 2 ianuarie - Anul Nou;

24 ianuarie - Ziua Unirii;
1 mai - Ziua internaţională a muncii;
- a doua zi de Paște (ortodox) - în 2018 - 9 aprilie;
- a doua zi de Rusalii - în 2018 - 28 mai;
15 August - Adormirea Maicii Domnului;
30 Noiembrie - Sfântul Andrei (Ocrotitorul României);
1 Decembrie - Ziua Naţională a României;

25 şi 26 Decembrie - Crăciunul.

Pe lângă zilele indicate mai sus, Guvernul României poate stabili alte zile libere în condițiile legii și normelor în vigoare în România. Acestea vor fi indicate la rubrica ACTUALITATEA CONSULATULUI, când este cazul, pentru ca toți solicitanții de servicii consulare să fie informați din timp.

Zilele libere din S.U.A., când cladirea în care funcționează oficiul consular este închisă, si consulatul nu poate lucra cu publicul din considerente logistice

President’s Day
Memorial Day
Independence Day
Labor Day
Thanksgiving Day
Day after Thanksgiving
Christmas Day
New Year’s Day

 

NOU!!!

Ministerul Afacerilor Externe a implementat un nou instrument de lucru cu cetăţenii români din străinătate prin activarea Centrului de Contact şi Suport, care va deveni principalul instrument de soluţionare a solicitărilor acestora.

De aceea, atât pe email, cât şi telefonic, mesajele dumneavoastră vor fi preluate de acest Centru şi numai în cazul în care operatorii nu vor putea formula un răspuns, apelul va fi dirijat către oficiul consular competent.

Secţia consulară Los Angeles aplică acest nou instrument, ceea ce implică următoarele modificări de lucru cu solicitanţii:

  • numerele de telefon folosite pentru secţia consulară vor fi rutate către România şi apoi rerutate spre misiune, dacă operatorii din România vor selecta această opţiune.

informații consulare direct de la Consulatul General al României la Los Angles pot fi obținute de la adresa losangeles.cons1@mae.ro.

E-mail (informaţii servicii consulare): contact@informatiiconsulare.ro
rugăm să ne comunicaţi ȋn solicitare, care este oraşul/statul/ţara dumneavoastră de rezidenţă pentru a vă oferi informaţiile consulare ȋn funcţie de zona geografică

  • Este posibil ca ulterior să vi se indice şi o altă adresă de email, aceasta fiind DOAR pentru continuarea unui dialog deja început.
  • rugăm să comunicaţi în solicitarea scrisă care este Statul dumneavoastră de reşedinţă din SUA, pentru a vă oferi informaţiile consulare în funcţie de zona geografică.


NOTĂ: NU folosiţi alte numere de telefon sau alte adrese de email decât cele indicate! Apelurile/mesajele venite pe alte căi nu vor putea fi preluate!

 

ANUNȚ IMPORTANT

21.11.2019

In zilele de joi, 28 noiembrie 2019, si vineri, 29 noiembrie 2019, Consulatul General al Romaniei la Los Angeles nu…

Programul de lucru cu publicul în perioada turului 2 al alegerilor pentru Președintele României 2019

11.11.2019

Consulatul General al României la Los Angeles informează că, în perioada miercuri 20 noiembrie - luni 25…

SPACE TALKS - Conferință privind cercetarea și explorarea spațiului cosmic.

14.10.2019

Consulatul General al României la Los Angeles informează că sâmbătă, 12 octombrie 2019, a avut loc, la Columbia …

Romanian Film Festival at Stanford University, UC Berkeley and San Francisco State University

11.10.2019

Consulatul General al României la Los Angeles informează în legătura cu desfășurarea la universitățile…