Informații pentru cetățenii români

Servicii consulare

 La Consulatul General al României la Los Angeles pot depune cereri de servicii consulare în conformitate cu reglementările legale în vigoare cetățenii români care locuiesc în zona de competență teritorială din Statelor Unite ale Americii a acestui oficiu consular (Arizona, California, Colorado, Idaho, Montana, Nevada, New Mexico, Oregon, Utah, Washington, Wyoming),  numai pe baza de programare.

Programarea se obține la www.econsulat.ro. După autentificare (intrarea în contul dvs. din www.econsulat.ro), se alege serviciul consular dorit  și se completează datele solicitate; la rubrica "Ataşaţi documente" este obligatorie încărcarea în sistem a documentelor necesare, pentru a fi analizate vizual de funcţionarul consular si apoi se trimite cererea pentru validare. După validarea cererii, veți primi un e-mail de confirmare și veți putea să vă programați singur deplasarea la oficiul consular, folosind secţiunea de "Programări" a sistemului www.econsulat.ro . Pentru accesare video ghid utilizare portal www.econsulat.ro accesați Cum funcţionează sistemul.

Vă recomandăm să folosiți exclusiv browser-ul Google Chrome. NU FOLOSIȚI ADRESE DE EMAIL DE PE SERVERE SBCGLOBAL.NET, ATT.NET, AOL.COM.

Informații consulare pe care nu le regăsiți accesând titlurile de mai jos, le puteți obține direct de la consulii din cadrul Consulatului General al României la Los Angeles, prin transmiterea de solicitări de informații la adresa de poștă electronică losangeles.cons1@mae.ro.

 

 

 

 

 

LISTA SECȚIILOR DE VOTARE DIN S.U.A. - GHIDUL ALEGĂTORULUI ROMÂN DIN STRĂINĂTATE - ALEGERI PREZIDENȚIALE 2019

27.07.2019

LISTA SECȚIILOR DE VOTARE DIN S.U.A. - ALEGERI PENTRU PREȘEDINTELE ROMÂNIEI, 8 - 10, 22 - 24 NOIEMBRIE…

MAE și AEP anunță începerea perioadei de înscriere în Registrul Electoral pentru alegătorii români cu domiciliul sau reședința în străinătate

01.04.2016

Începând cu 1 aprilie 2016, românii cu domiciliul sau reședința în străinătate care doresc să voteze la…

Festivalul de Film Sud Est European ( SEE-Fest ), Los Angeles , California

30.04.2016

În perioada 28 aprilie – 4 mai a.c. s-a desfăşurat cea de a 11 a ediţie aniversară a Festivalului de Film Sud…

Holocaust Remembrance Day Commemoration – Los Angeles – California

05.05.2016

La invitaţia doamnei Liebe Geft, director al Simon Wiesenthal Center and Museum of Tolerance din Los Angeles,…