Informații pentru cetățenii români

Servicii consulare

 La Consulatul General al României la Los Angeles pot depune cereri de servicii consulare în conformitate cu reglementările legale în vigoare cetățenii români care locuiesc în zona de competență teritorială din Statelor Unite ale Americii a acestui oficiu consular (Arizona, California, Colorado, Idaho, Montana, Nevada, New Mexico, Oregon, Utah, Washington, Wyoming),  numai pe baza de programare.

Programarea se obține la www.econsulat.ro. După autentificare (intrarea în contul dvs. din www.econsulat.ro), se alege serviciul consular dorit  și se completează datele solicitate; la rubrica "Ataşaţi documente" este obligatorie încărcarea în sistem a documentelor necesare, pentru a fi analizate vizual de funcţionarul consular si apoi se trimite cererea pentru validare. După validarea cererii, veți primi un e-mail de confirmare și veți putea să vă programați singur deplasarea la oficiul consular, folosind secţiunea de "Programări" a sistemului www.econsulat.ro . Pentru accesare video ghid utilizare portal www.econsulat.ro accesați Cum funcţionează sistemul.

Vă recomandăm să folosiți exclusiv browser-ul Google Chrome. NU FOLOSIȚI ADRESE DE EMAIL DE PE SERVERE SBCGLOBAL.NET, ATT.NET, AOL.COM.

Informații consulare pe care nu le regăsiți accesând titlurile de mai jos, le puteți obține direct de la consulii din cadrul Consulatului General al României la Los Angeles, prin transmiterea de solicitări de informații la adresa de poștă electronică losangeles.cons1@mae.ro.

 

 

 

 

 

ANUNȚ IMPORTANT

21.11.2019

In zilele de joi, 28 noiembrie 2019, si vineri, 29 noiembrie 2019, Consulatul General al Romaniei la Los Angeles nu…

Programul de lucru cu publicul în perioada turului 2 al alegerilor pentru Președintele României 2019

11.11.2019

Consulatul General al României la Los Angeles informează că, în perioada miercuri 20 noiembrie - luni 25…

SPACE TALKS - Conferință privind cercetarea și explorarea spațiului cosmic.

14.10.2019

Consulatul General al României la Los Angeles informează că sâmbătă, 12 octombrie 2019, a avut loc, la Columbia …

Romanian Film Festival at Stanford University, UC Berkeley and San Francisco State University

11.10.2019

Consulatul General al României la Los Angeles informează în legătura cu desfășurarea la universitățile…