Actualitatea consulatului

Participarea consulului general al României la Los Angeles, Cosmin Dumitrescu, la lucrările Adunării Generale anuale a Corpului Consular din Los Angeles

Consulatul General al României la Los Angeles informează că marți, 28 ianuarie 2020, consulul general al României la Los Angeles, Cosmin Dumitrescu, a participat la lucrările Adunării Generale anuale a Corpului Consular din Los Angeles. Evenimentul a fost găzduit de primarul din Los Angeles, Eric Garcetti, în sala istorică Tom Bradley Tower Hall a Primăriei din Los Angeles. Primarul s-a adresat membrilor Corpului Consular și reprezentanților celorlalte autorități federale și de stat, subliniind eforturile depuse de orașul Los Angeles în abordarea provocărilor prezente și viitoare în domeniul economic, politic și de mediu, precum și pentru consolidarea profilului internațional al acestei mari metropole ca model de oraș global.

În urma declarațiilor primarului, viceprimarul din Los Angeles, ambasadorul Nina Hachigian, s-a adresat participanților vorbind despre diverse inițiative ale administrației orașului Los Angeles, care se concentrează pe consolidarea colaborărilor internaționale ale orașului, în special implicând tânăra generație.

Evan Reade, consilier pentru afaceri internaționale al Viceguvernatorului statului California, Eleni Kounalakis, a susținut o prezentare în care a arătat rolul global al Californiei, a cincea cea mai mare economie a lumii, exprimând în același timp hotărârea de a consolida și mai mult cooperarea dintre administrația condusă de Guvernatorul Californiei și membrii din Corpul Consular, reprezentanți ai națiunilor partenere.

În cadrul discuțiilor purtate în marja reuniunii cu reprezentanții autorităților americane și cu ceilalți șefi de misiuni consulare acreditați la Los Angeles, consulul general al României la Los Angeles, Cosmin Dumitrescu, a accentuat importanța ridicării nivelului de cooperare pentru consolidarea parteneriatelor atât prin utilizarea instrumentelor bilaterale, cât și în cadru multilateral.

Informații suplimentare:

Corpul Consular acreditat Los Angeles constituie cea de-a treia cea mai numeroasă comunitate consulară din lume, după Hong Knog și New York. 

Consulatul General al României la Los Angeles