Actualitatea consulatului

SPACE TALKS - Conferință privind cercetarea și explorarea spațiului cosmic.

Consulatul General al României la Los Angeles informează că sâmbătă, 12 octombrie 2019, a avut loc, la Columbia Memorial Space Center, Conferința SPACE TALKS privitoare la cercetarea și explorarea spațiului cosmic.

Evenimentul a fost organizat de asociația Viitorul Român Society împreună cu Columbia Memorial Space Center, beneficiind de sprijinul Consulatului General al României la Los Angeles.

În cadrul Conferinței științifice au avut expuneri Dr. Ing. Bogdan Marcu, expert în tehnologia Liquid Propulsion, coautor în proiectarea motoarelor cu care sunt dotate vehiculele spațiale Space X Falcon 9/Merlin, navetele spațiale și rachetele Delta IV, Dr. Ing. Virgil Adumitroaie, om de știință și specialist în cadrul NASA - Jet Propulsion Laboratory, expert în modelare planetară, remote sensing și interpretare a datelor, membru al echipei din misiunea NASA - Juno Mission, pentru cercetarea planetei Jupiter. 

Oaspetele special al Conferinței a fost Dr. Ing. Dumitru Prunariu, primul cosmonaut român care a zburat în spațiu la bordul misiunii Soyuz 40 și pe stația spațială Salyut 6. În cadrul prelegerii sale Dr. Ing. Dumitru Prunariu a împărtașit cu atât cu oamenii de știință și specialiștii aflați în public, dar și cu membrii comunității româno-americane, atât experiențele sale din timpul zborului și misiunii spațiale, cât și cele acumulate ca specialist și conducător al programelor științifice spațiale ale României, atât de la nivelul Agenției Spațiale Române (ROSA), cât și din calitatea de membru reprezentant în cadrul European Space Agency și a altor organizații științifice de profil la nivel național, continental și global.

În discursul adresat participanților la Conferință, Cosmin Dumitrescu, consulul general al României la Los Angeles, a subliniat importanța științei și tehnologiei ca principale motoare ale progresului și prosperității în societate și a amintit câteva dintre contribuțiile esențiale ale României și ale oamenilor de știință români la descoperirea, realizarea și perfecționarea unor aspecte și elemente esențiale ale științei și tehnologiei la nivel global, atât prin rezultatele obținute în România, cât și cele realizate de savanții români în afara țării.

Lucrările Conferinței SPACE TALKS s-au desfășurat în limba engleză. 

Consulatul General al României la Los Angeles adresează mulțumiri Columbia Memorial Space Center pentru găzduirea evenimentului și felicitări organizației Viitorul Român Society, precum și întregului board de conducere al acesteia, pentru succesul evenimentului.

Consulatul General al României la Los Angeles

ANUNȚ IMPORTANT

21.11.2019

In zilele de joi, 28 noiembrie 2019, si vineri, 29 noiembrie 2019, Consulatul General al Romaniei la Los Angeles nu…

Programul de lucru cu publicul în perioada turului 2 al alegerilor pentru Președintele României 2019

11.11.2019

Consulatul General al României la Los Angeles informează că, în perioada miercuri 20 noiembrie - luni 25…

SPACE TALKS - Conferință privind cercetarea și explorarea spațiului cosmic.

14.10.2019

Consulatul General al României la Los Angeles informează că sâmbătă, 12 octombrie 2019, a avut loc, la Columbia …

Romanian Film Festival at Stanford University, UC Berkeley and San Francisco State University

11.10.2019

Consulatul General al României la Los Angeles informează în legătura cu desfășurarea la universitățile…